Vil.la Urània

Un dia qualsevol de la setmana passada, em llevo abans de que soni l’alarma del Robert, entro a Meneame per informar-me de les notícies “importants!”.. i  trobo que l’ajuntament vol  derribar Vil.la Urània, la casa de Josep Comas Solà,  qui? Sí, anem a Viquipèdia, va ser el primer director de l’Observatori Fabra, un súper astrònom que va cedir el seu habitatge a la ciutat un cop va deixar-la en cos. (la idea és que es fes servir per a la docència i durant molts anys ha estat una escola Bressol). Però ara sembla que l’Ajuntament prefereix especular, fer habitatges i destruir el patrimoni històric.

Així que: Robert, aquest diumenge anem a un lloc sorpresa,( i com sempre em demana pistes: Fabra i Saragossa 29), pobre..

I diumenge agafem els ferrocarrils, S1 fins a peu de funicular, després el funicular i baixem a Vallvidrera…Jolines, quines vistes!!!  Per variar, la il.luminació divina (que dista molt de la senyalització de l’ajuntament indicant on és l’observatori Fabra) ens fa prendre el camí de la dreta (sí, a aquestes alçades ja sabia on anàvem) Apunto que la pista Saragossa 29, és on està ubicada Vil.la Urània.

Mare meva, pel camí gent fent footing o ciclisme pujant al Tibidabo, suant sang i treient el fetge per la boca, perquè si jo ja em cansava, no em vull ni imaginar algú fent exercic aèrobic.. Colla de suïcides, bé, apunto que va passar un iaio d’uns setanta anys amb la bicicleta que anava súper fresc ( i estava pujant no baixant). I per alguna raó vam arribar a l’observatori. Increïble la sensació de desconexió, de no trobar-te a la ciutat, i quan vam entrar conjuntament amb uns 15 nens i els seus pares, una científica ens va endinsar al món de la sísmica, la metereologia i l’astronomia, a part d’explicar-nos la història de l’observatori i de perquè es diu Fabra.  Només val dos euros, i les preguntes dels nens repel.lents no tenen preu, a més a més, del funicul.lar a l’observatori hi ha mitja horeta a peu amb unes vistes espectaculars, i si vas tant ben acompanyada com jo, passa rapidíssim!

Gràcies Josep Comas per deixar-nos gaudir d’un matí com el d’ahir, a Meneame per pujar notícies xules, al Robert per matinar diumenge i deixar-se persuadir.

Avui he llegit a la Vanguàrdia que de moment s’aplaça el derrivament gràcies a la mobiliizació dels veïns i familiars!

Imatge

 

 

3 respostes a “Vil.la Urània

  1. Eiiiiii! Que guay!!!!! Avera si m’animu a anar-hi abans de ke s’atreveixin a derribar-ho. Joooo, sempre fas coses guays! Auré de pasar per Meneame avera ke pasa! Tenen twiter?! Exacte, vagueria al màxim!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s