Safareig de Sant Joan de Mediona

Medimagic 2017, segona edició,  cap de setmana a Sant Joan de Mediona, a casa de la baba.

Es realitzen activitats infantils a diferents indrets del poble, l’Alícia juga amb la Candela, l’Ignasi, saturat de tant mag, tant vareta i tants tallers, m’agafa de la ma, agafa la seva foto i anem a fer un vol. Creuem el riu, anem cap a l’església i decideix agafar un camí que després de 7 anys, encara no se’ns havia ocorregut seguir. Possiblement perquè és tortuós, ple de roques, creua el riu i passa desapercebut. El segueixo, son quarts de vuit de la tarda, i el paisatge pren aquella llum tan especial, tan tènue, que converteix el paisatge rural en la plana d’un conte de fades, i més amb el riuet al costat.

Al creuar-lo, s’atura el temps, trobem un antic safareig, el terra és de color blanc perquè els arbres deixen anar unes fulles o un pol.len cotonós. Sembla un decorat, falten en robin hood i la marian prometent-se amor etern. L’aigua està estancada, hi ha algues surant, em recorda a la portada d’un llibre de Valle Inclán, Rosita y Eulalia… Té un toc literari important, hi ens acompanya la música del riu.

Si no tingués fills em passaria hores llegint en aquell racó.

A l’endemà, els ensenyem el nostre lloc secret al Papa i l’Alícia. Tornarem.

Gràcies Ignasi per haver-nos descobert un lloc tan màgic i secret.

Imagen relacionada

Resultado de imagen de ELS RENTADORS DE SANT JOAN DE MEDIONA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s