Tramvia 301

img-20190508-wa00004259137842144850998.jpeg

Al carrer Aulèstia i Pijoan 24 hi ha un negoci regentat per un ingenier octogenari, en el qual hi ha exposat un tramvia . Pots haver passat anys pel davant, però fins que no tens un fill trenofílic obvies que  hi ha una maqueta allà.

Molts dies, quan tornem de l’escola ens quedem mirant per la finestra, fins avui que, un sr molt alt, molt canòs, amb    els ulls del color del cel del tibidabo un dia de Juny ens ha convidat a entrar.  L’ignasi ha deixat la bicicleta al terra abandonada i li ha dit al sr:

-Jo vull aquest tramvia pel meu cumple.

El sr  ha somrigut

– No te’l puc regalar,el va fer el meu pare.

I llavors ens ha explicat que el seu pare era enginyer, que li apassionaven els trens i que un dia va anar a l’estació amb un metre i va demanar permís per mesurar el trenet de sarrià. Per dins, i per fóra. Quan va tenir les mides, en va fer un dibuix, un plàniol i del dibuix una maqueta a escala, amb motor inclòs i tots els detalls, des dels seients de dins finsels acabats exteriors. El plànol data del 1919, ja té 100 anys. Va afegir que el seu pare vivia a un àtic al carrer Vallirana i que a la terrassa tenia muntada una estació i unes vies on feia anar aquest tramvia .

Jo estava fascinada amb la història, aquell sr era encisador, molt pacient i tenia molta traça explicant la història. Em sento privilegiada de poder ser partícep d’aquests moments, i de que les persones ens revelin el significat del elements que veiem a diari i que no en coneixem l’etiologia.

és quan l’ignasi es va pronunciar:

  • I perquè no en va fer dos?? Jo en volia un.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s