Ur

Dimarts vam anar a la Dra l’Alícia i jo, un cop a la consulta, fetes ja les presentacions, anamnesis, calia fer la  comprovació.

Dra: És teva la nena?

Jo: (trieu la que més us agradi…)

-No, els insensats dels seus pares me l’han deixat per cuidar-la.

-No, me la va dur la cigonya..

– No. me la vaig trobar a un container .(em cansa molt aquesta pregunta de manera continuada, reiterada, circular,  és com les cançons dels anuncis dels anys noranta que de tant en tant et venen al cap… rollo… lo sanooo rompe 7UP!

I quan veiem que tot està bé, anem a berenar. Al costat tenim a dos asiàtics parlant en Oriyà com a mínim. No entenem res, però ens agafa el riure. No vull faltar al respecte, amb el que en un nanosegon em  ve al cap (per la tetera que estan fent servir per servir-se el te) una escena de la bella i la bèstia on la Sra Potts envia al Chip a dormir..

  • Alícia saps que és una Alacena?
  • No mama.. què és?
  • Però has vist la Bella i la Bèstia oi?  És un armari que normalment està a la cuina on es posen les tasses, els plats, els gots.. Creus que no és important, però a mi em va sortir a la selectivitat a l’examen de castellà.  No hi ha res que t’inquieti?

Se’m queda mirant, xuclant el cacaolat amb la canya de paper el contingut.

– Saps qui va inventar les canyes de beure?

– No mama, qui?

  • No ho sé, mirem a Google. Busquem inventor de la pajita que serà més acurada la recerca. Google diu que Marvin Stone, però és més,  l’Any 1928, van trobar a la tomba de la reina Puabi d’Ur una representació intacta d’una canya.
  • Ur? com es pot dir així? Encara existeix?
  • Saps que hi ha un poble  Lleida que es diu Espot?Ur ara estaria per Irak, saps que és Mesopotàmia?
  • No mama.
  • Bueno, aquí posa que Marvin Stone va crear la primera canya que es podia fer servir i llençar, que no és el creador real inicial, però a efectes pràctics, pel trivial, o per quan a la vida t’aparegui l’oportunitat de pujar nota, és el sr Stone, que en anglès vol mr. Roca.

 

wp-15821703183562768335546157859918.jpg

Una resposta a “Ur

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s